
Bij CityCharge geloven we sterk in samenwerking en partnerschap. Onze focus ligt primair op het vormen van een drieledige samenwerking met gemeenten en charge point operators. Daarnaast streven we ernaar om met alle belanghebbenden samen te werken om een infrastructuur te ontwikkelen die elektrisch rijden en naadloos opladen mogelijk maakt. We zijn een voorbeeld van hoe de transitie naar duurzame mobiliteit kan worden versneld, terwijl we tegelijkertijd de openbare ruimte en luchtkwaliteit verbeteren.
Specifiek voor (woning)bouwprojecten biedt CityCharge een innovatieve oplossing. In plaats van het plaatsen van extra laadpalen, kunnen wij direct laadpunten integreren in de lichtmasten. Dit resulteert niet alleen in een opgeruimder straatbeeld, maar maakt ook efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte. Zo kunnen projectontwikkelaars voldoen aan de groeiende vraag naar laadmogelijkheden voor elektrische voertuigen, zonder concessies te doen aan esthetiek of functionaliteit.
In veel provinciale en regionale EV-aanbestedingen wordt op dit moment slechts 1 soort EV-laadobject uitgevraagd, namelijk de reguliere laadpaal (met eigen 3×35 Amp netaansluiting) zoals we die al vele jaren kennen. Echter, zowel de ondergrondse als de bovengrondse ruimte in stedelijke gebieden is beperkt. Daarom is het noodzakelijk om naar alternatieve vormen van EV-laad locaties en uitrol plannen te kijken. EV-laden kan vanuit meerdere objecten gefaciliteerd worden, zoals VRI’s, parkeerautomaten, ondergronds, maar ook vanuit lichtmasten.
CityCharge staat voor innovatie, duurzaamheid en gemak. Neem contact met ons op en ontdek hoe onze laadoplossingen jouw project kunnen transformeren. Samen bouwen we aan een schonere en groenere toekomst.
Uit onderzoek blijkt dat van de 3,5 miljoen lantaarnpalen in Nederland gemiddeld 15% zich op de juiste locatie bevindt, namelijk tussen twee parkeervakken in stedelijke gebieden waar de publieke laaddruk het hoogst is (60% van de bewoners heeft geen eigen oprit met EV-laadfaciliteit). Om het groeiende aantal elektrische voertuigen op de Nederlandse wegen te kunnen ondersteunen, moet de uitrolsnelheid van EV-laadpunten aanzienlijk worden verhoogd. In EV-aanbestedingen zou de nadruk moeten liggen op:
Het meenemen van bovenstaande vier vragen in EV-aanbestedingen zal leiden tot een genuanceerder aanbod vanuit de marktpartijen met betrekking tot EV-oplossingsrichtingen. Dit resulteert in meer keuzevrijheid in provinciale en regionale concessies om deelnemende gemeenten meer vrijheid te geven in hun EV uitrol strategieën.
Interesse? Download hieronder onze productinformatie en brochure.
Ben je benieuwd wat CityCharge voor jouw gemeente of project kan doen? Wij vertellen je graag over de mogelijkheden.
Neem contact op met een van onze adviseurs.